Verzet ontslag op staande voet

Verzet ontslag op staande voet

U kunt zich verzetten tegen een ontslag op staande voet. Een ontslag op staande voet is niet alitjd rechtsgeldig. Dat hangt af van de uitspraak van de rechter. Wilt u zich verzetten tegen een ontslag op staande voet, onderneem dan de volgende stappen:

1 Blijf rustig. Roep niet teveel en maak vooral geen verwijten naar uw werkgever, dat kan alleen maar tegen u gebruikt worden.

2 Stuur op korte termijn een aangetekende brief naar uw werkgever waarin u aangeeft: het niet eens te zijn met uw ontslag op staande voet, u beschikbaar te houden voor uw werk, dat u aanspraak blijft maken op uw loon. Bewaar een kopie van de aangetekende brief en schakel een arbeidsjurist in.

Een arbeidsjurist inschakelen bij ontslag op staande voet?

Dit kan zeker verstandig zijn. Alle juridische valkuilen zijn bekend bij een arbeidsjurist. Hij of zij kan bepalen of een ontslag op staande voet rechtsgeldig is en of het mogelijk is om het ontslag ongedaan te krijgen. Ook als nu blijkt dat het niet mogelijk is om u te verzetten tegen ontslag op staande voet, dan weet de arbeidsjurist precies hoe de onderhandeling gevoerd moet worden voor een zo hoog mogelijke ontslagvergoeding.

Soms helpt het om te smeken!

Een stewardess uit Rusland was te zien op een foto op internet met opgestoken middelvinger naar haar passagiers. Een ontslag op staande voet was het onmiddellijke resultaat. Juridisch verzet kwam niet bij haar op. Zij besloot de tactiek van langdurig smeken toe te passen. Met succes: inmiddels glimlacht ze weer vrolijk tegen de passagiers van de Russische luchtvaartmaatschappij.

Terug naar overzicht